Pedicurepraktijk Maansteen
Marion van de Ven
Maansteen 21
5629 HM Eindhoven
040-8420505
info@pedicurepraktijkmaansteen.nl
www.pedicurepraktijkmaansteen.nl
KVK 17271803

Welkom op mijn site

Openingstijden
Van maandag tot en met vrijdag behandelingen alleen op afspraak.

Verhinderd?
Als u uw afspraak wilt verzetten of annuleren, doet u dit dan tenminste 24 uur van tevoren, dan kunnen we een nieuwe afspraak maken.

Iemand origineel verrassen met een cadeaubon bij een speciale gelegenheid of gewoon omdat iemand het verdient?

Denk dan eens aan een cadeaubon voor een voetbehandeling bij de pedicure.

Een glimlach begint bij uw voeten

 

Verzorgingstips

Tips bij het kopen van schoenen voor voeten zonder klachten:

 

·      Ga naar een schoenenwinkel waar ze u goed kunnen adviseren over uw schoenkeuze

·      Laat altijd de voeten opmeten in lengte en breedte. Veel mensen lopen op te kleine schoen omdat zij vasthouden aan de maat die zij altijd hadden, maar de maat van de voet verander door bijvoorbeeld het ouder worden en gewichtsveranderingen.

·      Laat altijd beide voeten meten en houd de maat aan van de grootste voet. Veel mensen hebben de ene voet wat groter dan de andere.

·      Pas altijd beide schoenen.

·      Ga schoenen passen aan het eind van de dag als u al veel heeft gelopen, omdat dan de voet vaak wat dikker is dan ’s morgens.

·      Koop schoenen die direct goed zitten. “het loopt nog wel uit” gaat niet altijd in positieve zin op en als de schoen niet meteen goed zit, dan zal hij dat waarschijnlijk nooit gaan doen.

·      Doe de schoen bij het passen ( en het dragen) op de juiste manier dicht. Bij een veterschoen veters goed aantrekken en strikken.

·      Neem liever geen op de wreef laag uitgesneden schoen. De schoen heeft weinig houvast om de voet waardoor de voet gaat slippen bij de hak. Om dit te voorkomen neemt men dan snel een kleinere maat waardoor de tenen in de knel komen.

·      Een goed passende schoen heeft het buigpunt van de schoen onder het buigpunt van de voorvoet.

·      Pas de schoenen altijd staande. Als de voet staat is hij wat langer dan bij het zitten door het gewicht wat erop komt.

·      Een goed passende schoen heeft het buigpunt van de schoen onder het buigpunt van de voorvoet.

·      Loop een paar keer de winkel op en neer en voel of de schoen écht goed zit. Bij lopen wordt de voet zelfs weer iets langer dan bij staan door het afwikkelen.

·      Koop bij voorkeur een lederen schoen. Leer zorgt voor goede ventilatie, laat zich makkelijk vormen en is  duurzaam.

·      Zorg dat de zool flexibel is.
Als je de schoen in je hand hebt moet je de zool kunnen buigen.

·      Let op de plaats van naden, stiksels en versieringen óp en ín de schoen. Deze plaatsen kunnen op de voet irriteren en geven niet mee. Voel ook altijd met de hand in de schoen om te voelen of de schoenen daar voldoende glad zijn afgewerkt en geen stiksels op eventuele drukplekken hebben.

·      Kijk of de schoen een stevig en goed omsluitend contrefort heeft. De hielomvang moet niet met de duim in te duwen zijn.

·      Let op voldoende ruimte bij de tenen in de breedte maar ook in de hoogte. Tenen en nagels komen snel in de knel waardoor er pijnklachten kunnen ontstaan.

·      Koop de schoenen niet té groot en/of te breed. Hierdoor kan de voet gaan schuiven in de schoen waardoor een blaar of eelt kan ontstaan.

 

Afspraken
Handige links
Gastenboek

Bereikbaarheid:
U kunt me natuurlijk altijd bellen, maar tijdens een behandeling kan ik de telefoon niet opnemen. U kunt dan een boodschap inspreken op het antwoordapparaat. Spreek uw naam en telefoonnummer duidelijk in, en u krijgt zo snel mogelijk een telefoontje terug, of stuur een e-mail

 
 

U loopt weer met een glimlach !