Pedicurepraktijk Maansteen
Marion van de Ven
Maansteen 21
5629 HM Eindhoven
040-8420505
info@pedicurepraktijkmaansteen.nl
www.pedicurepraktijkmaansteen.nl
KVK 17271803

Welkom op mijn site

Openingstijden
Van maandag tot en met vrijdag behandelingen alleen op afspraak.

Verhinderd?
Als u uw afspraak wilt verzetten of annuleren, doet u dit dan tenminste 24 uur van tevoren, dan kunnen we een nieuwe afspraak maken.

Iemand origineel verrassen met een cadeaubon bij een speciale gelegenheid of gewoon omdat iemand het verdient?

Denk dan eens aan een cadeaubon voor een voetbehandeling bij de pedicure.

Een glimlach begint bij uw voeten

 

Veel gestelde vragen


Hoe kan ik het beste mijn nagels knippen?

Nagels kunnen het beste recht worden afgeknipt. Eventuele scherpe hoekjes kunnen iets worden bijgevijld. De kans op ingroeien is op deze manier het kleinst.

Hoe kan ik zelf de kloven in mijn hielen behandelen? 
Het ontstaan van kloven komt vaak voor bij het dragen van slippers of schoenen met open hielen.  Vaak is er aan de rand van de hielen eelt aanwezig waarin de kloven ontstaan.  Als dit zo is, zal eerst het eelt verwijderd moeten worden. Dit kunt u zelf doen met behulp van een eeltvijl, verkrijgbaar bij uw pedicure. Daarna is het goed om de hielen dagelijks in te wrijven met een crème. Is dit niet afdoende dan kan het overmatige eelt verwijderd worden door een pedicure.  Bij aanhoudende klachten kunnen podotherapeutische zolen uitkomst bieden.

Ik heb vaak tintelingen en een doof gevoel in mijn tenen, wat zou dit kunnen zijn?
De oorzaak van tintelingen en een doof gevoel is doorgaans een beklemming van een zenuw. Dit kan veroorzaakt worden door knellende schoenen, een afwijkende voetstand of een beknelde zenuw hogerop, bijvoorbeeld in de rug. De oorzaak moet eerst worden vastgesteld door middel van een onderzoek. U moet hiervoor naar uw huisarts, hij kan u eventueel verder verwijzen.

Mag ik met mijn ontstoken teen in een sodabadje?
In de recente protocollen voor wondjes en ontstekingen aan de voeten worden voetbaden afgeraden. Dit geldt met name voor mensen met diabetes mellitus, reumatoïde artritis en/of bloedvatproblemen.  Dit in verband met

-          Het verwekende effect van de baden.  Bepaalde bacteriën kunnen zich sneller vermenigvuldigen in een vochtige warme omgeving.

-          De aantasting van de natuurlijke afweer door soda. Hierdoor is de huid meer vatbaar voor schimmel en infecties.

-          De neuropathie bij sommige diabeten. Hierdoor is de temperatuur van het voetbad niet duidelijk voelbaar en is er kans op verbranding.

Wat is een hallux valgus?
Een hallux valgus is een afwijkende stand van de grote teen. Hierdoor ontstaat een knobbel...Lees verder

Wat is een hamerteen?
Bij een hamerteen is het gewricht tussen het eerste en tweede kootje van de teen gebogen doordat de banden en... Lees verder

Wat is een hielspoor?
Een hielspoor is een verkalking of verbening van de aanhechting van de fascie (peesblad) aan het hielbeen. De fascia plantaris is... Lees verder

Afspraken
Handige links
Gastenboek

Bereikbaarheid:
U kunt me natuurlijk altijd bellen, maar tijdens een behandeling kan ik de telefoon niet opnemen. U kunt dan een boodschap inspreken op het antwoordapparaat. Spreek uw naam en telefoonnummer duidelijk in, en u krijgt zo snel mogelijk een telefoontje terug, of stuur een e-mail

 
 

U loopt weer met een glimlach !